Veiligheid boven alles!

Sinds de wet op de Kinderopvang is het voor hen die werkzaam zijn in de kinderopvang verplicht om een diploma Eerste Hulp aan Kinderen te hebben. In onze herhalingslessen besteedt OABv B.V. ruime aandacht aan alle facetten uit het leven van een kind. Niet alleen de levensbedreigende situaties komen aan de orde, maar ook gewoon praktische tips bij kleine verwondingen, zoals het leren knippen van pleisters. Daarnaast schenkt OABv B.V. aandacht aan kinderziektes en het herkennen van de verschijnselen, bijvoorbeeld van de ziekte Münshausen by Proxy. 

Ook voor de BHV herhalingslessen biedt OABv B.V. een afwisselend programma voor de medewerkers die werkzaam zijn in de kinderopvang. Om de herhalingslessen zo realistisch mogelijk te maken heeft OABv B.V. een kinderdagverblijf nagebouwd. Om een evacuatie te oefenen maakt OABv. B.V. gebruik van zogenaamde evacuatietassen waarin levensechte babypoppen vervoerd kunnen worden.

Zo is OABv B.V. altijd op zoek naar nieuwe (BHV) materialen om de cursisten beter voor te bereiden hoe men het beste kan handelen in de praktijk.

OABv B.V. geeft ook informatieavonden voor ouders, (overblijf)moeders en -vaders, opa's en oma's. Tijdens deze informatieavond geeft de instructeur praktische tips over hoe te handelen bij kleine ongevallen, het leren knippen van pleisters, wanneer wel en wanneer niet naar de arts en inzicht in de onderwerpen die behandeld worden tijdens een opleiding Eerste Hulp aan Kinderen. 

Kennis geeft rust. Als de hulpverlener rustig blijft omdat hij/zij weet hoe te handelen zal dat een positieve weerslag op het kind hebben.

 

Naast de cursussen in ons oefencentrum kunnen wij ook trainingen op eigen locatie verzorgen. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om op zaterdagen en/of in de avonduren te trainen.

C/HBHV Opleiding

C/HBHV Opleiding
DagDatumTijd
Woensdag27 maart 20248.30 - 16.30 uurDag 1
Woensdag19 juni 20248.30 - 16.30 uurDag 2
Woensdag28 augustus 20248.30 - 16.30 uurDag 3, incl. examen
Woensdag16 oktober 20248.30 - 16.30 uurDag 1
Woensdag8 januari 20258.30 - 16.30 uurDag 2
Woensdag 19 maart 20258.30 - 16.30 uurDag 3, incl. examen