Welkom bij OABv B.V.

OABv B.V. bestaat sinds 1 januari 1989 als Opleidings- en Adviesbureau voor de Bedrijfshulpverlening en veiligheid. Ook alle EHBO diensten en -opleidingen zitten in ons pakket. Verder verkoopt OABv B.V. (verband) materialen op het gebied van EHBO en de bedrijfshulpverlening.

Sinds november 2006 is OABv een B.V. geworden en valt deze als werkmaatschappij in de holding van BHV Haaglanden B.V.

OABv B.V. is een gecertificeerd bedrijf volgens de ISO normen 14001 (milieu) en 9001:2000 (kwaliteit). Sinds juni 2007 is OABv B.V. ook een VCA gecertificeerd opleidingsinstituut. Om die reden kunnen onze VCA opleidingen zowel mondeling als schriftelijk afgenomen worden volgens de normen van het NIBHV. Daarnaast is OABv B.V. ECABO gecertificeerd zodat jongeren stage kunnen lopen om ze een betere kans te geven op de arbeidsmarkt. 

OABv B.V. verzorgt cursussen zowel op locatie als binnen ons overdekte oefencentrum aan de Mangaanstraat 42-44 te Den Haag (Wijk Zichtenburg). Ons geheel inpandig oefencentrum beschikt niet alleen over de modernste leslokalen en leermiddelen maar ook over 12 geheel realistisch ingerichte scenarioruimtes, zoals kantoorruimte, kindercreche, verpleegafdeling, meldkamer, oudhollandse kroeg, garage, enz. waar ook gestookt kan worden.

Het volgen van Engelstalige BHV en/of EHBO cursussen behoort tevens tot de mogelijkheden.

Het doel van de cursussen van OABv B.V. is om de cursist in een veilige en gastvrije omgeving handvatten aan te leren, zodat deze bij een ongeval of calamiteit, durft te handelen. Fouten maken mag, graag zelfs, dan kunnen onze instructeurs laten zien hoe het ook anders kan.  Onze instructeurs zijn, naast hun docentschap, veelal werkzaam bij één van de veiligheidsregio's van ons land. Hierdoor beschikken zij over het actuele en gewenste kennisniveau en kunnen zij adequaat inspelen op vragen of problemen van de cursisten. Verder beschikken zij over een VOG verklaring.

BHV is teamwork. Om die reden worden op de BHV herhalingsdagen de cursisten in teams verdeeld. Doordat de BHV herhalingsdagen in parcourvorm wordt aangeboden zullen de cursisten niet de hele dag in één lokaal verblijven. Spelenderwijs en een afwisselend programma zorgt ervoor dat de cursist scherp blijft. Op die manier wordt de jaarlijkse herhalingsdag geen "moeten" maar een dag om naar uit te kijken! Daarnaast hebben de instructeurs van OABv B.V. oog voor cursisten waarvan het kennisniveau lager is dan gemiddeld. Niet iedereen heeft evenveel kansen gehad in het leven. Door verschillende onderwijstechnieken toe te passen zorgen de instructeurs ervoor dat ook deze cursisten kunnen slagen voor hun examen.

Wij hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van ons bedrijf en dat wij u binnenkort mogen begroeten.